مهارت مکالمه

8 راه برتر در بهبود مهارت مکالمه!

راه های افزایش مهارت مکالمه 

مکالمه‌ی موثر یکی از مهارت‌های بسیار پر اهمیت در زندگی ماست که می‌توانیم یاد بگیریم و هنوز تلاش زیادی برای آن انجام نداده‌ایم. چه بخواهید مکالمه‌ی بهتری در زندگی اجتماعی خود داشته باشید و چه بخواهید ایده‌های بهتری در زندگی کاری خود ارائه دهید، بی شک نیاز به مهارت مکالمه دارید. این موضوع در یادگیری زبان های خارجی نیز پر رنگ‌تر می‍شود. برای صحبت کردن خوب، موثر و قابل فهم با دیگر افراد، شما حداقل نیاز به داشتن مهارت مکالمه دارید. در این مطلب به چند مورد حیاتی برای یادگیری مهارت مکالمه موثرتر اشاره شده است.

 

8- مراقب زبان بدن خود باشید:

گاهی شما به مخاطب خود می‌گویید که در حال شنیدن صحبت‌های او هستید ولی یک لحظه هم چشم از روی صفحه‌ی موبایل خود بر نمی‌دارید. یا می‌گویید آماده برای مکالمه هستید ولی در حالی که دست به سینه ایستاده‌اید و زمین را نگاه می‌کنید. اشارات غیر کلامی و غیر نوشتاری ما بیش از چیزی که فکرش را بکنیم، حالات و افکار ما را نشان می‌دهند. چه نشان دادن نحوه‌ی برقراری ارتباط چشمی شما باشد و چه طریقه‌ی نشستن در یک مصاحبه، فراموش نکنید دائما در حال ایجاد مکالمه با اطرافیان خود هستید حتی اگر یک کلمه هم صحبت نکنید.

یک راه بسیار عجیب برای تماس با بدن در جهت ایجاد مکالمه‌ی بهتر وجود دارد. به انگشتان خود فکر کنید. حتی می‌توانید برای حفظ اعتماد به نفس خود یک ژست قدرت بگیرید. با این کار اعتماد به نفس خود را افزایش خواهید داد و برای یک سخنرانی بزرگ نیز می‌توانید خود را آماده کنید. یا حتی یاد بگیرید که چطور بتوانید زبان بدن افراد دیگر را یاد بگیرید و پاسخی مناسب در مقابل آن‌ها داشته باشید. زبان بدن یک مهارت مکالمه ی صامت است که اشراف داشتن به علایم آن می‌تواند به بهبود مهارت مکالمه کمک کرده و مکالمه به صورت مناسبی پیش خواهد رفت.

 

7- از مکالمات غیر ضروری خلاص شوید.

یک سری اصوات نظیر Um، ah و غیره، هیچ کمکی به پیشرفت مهارت مکالمه ی شما در مکالمات روزمره نخواهد کرد. سعی کنید آن‌ها را به کار نبرید و به طرز کاملی قانع کننده و با اعتماد به نفس صحبت کنید. یک راه برای افزایش مهارت مکالمه ی خوب این است که زمانی که در حال مکالمه هستید، تا جایی که ممکن است حواستان به کلمه‌هایی که تولید و استفاده می‌کنید باشد. سعی کنید دستهایتان را بیرون از جیب خود نگه دارید. یا حتی از مکث کردن قبل از شروع مجدد به صحبت استفاده کنید. در هنگام مکالمه کاملا ریلکس باشید و مهارت مکالمه ی خود را حرفه‌ای نشان دهید.

 

6- یک سند کوچک برای صحبت‌های کوچک و دیگر شرایط داشته باشید.

صحبتهای کوتاه خود یک هنر است که همه‌ی مردم در آن مهارت ندارند. برای سکوت‌هایی از سر ناچاری با مردمی که هیچ شناختی از آن‌ها ندارید، بهتر است یک برنامه و نقشه داشته باشید. متد (FORD: Family, Occupatio, Reaction, Dream ) و ممکن است به شما در یافتن موضوع برای صحبت کمک کند. همچنین قادر خواهید بود صحبت‌های کوتاه را با به اشتراک گذاشتن اطلاعاتی که می‌تواند به شما کمک کند، به مباحثی طولانی تبدیل کنید. با این روش با مخاطبتان زمینه‌های مشترک فراوانی پیدا می‌کنید. همه‌ی این مباحث کوچک می‌توانند در دراز مدت شما را خوشحال کنند.

 

5- داستان بگویید.

داستان‌ها قدرت فراوانی دارند. آن‌ها ذهن ما را فعال کرده، سخنوری را ساده کرده، ما را بیشتر متقاعد می‌کنند و حتی به ما کمک می‌کنند تا به راحتی در هر جمع و جمعیتی صحبت کنید. راز موفقیت تبدیل شدن به یک پدیده در زمینه‌ی داستان گویی را پیدا کنید. بی شک هرفردی داستان‌هایی برای تعریف کردن دارد. فقط مهم این است که مهارت مکالمه داشته باشد و بتواند با دیگران ارتباط برقرار کند.

 

مهارت مکالمه
مهارت مکالمه به شما در بهتر انتقال دادن همه چیز کمک خواهد کرد.

 

4- سول بپرسید و جملات مخاطب خود را تکرار کنید.

بیایید با هم صادق باشیم. همه‌ی ما زمانی که کسی حرف ما را متوجه نمی‌شود یا بد می‌شنود و عکس العمل اشتباهی نشان می‌دهد، ناراحت می‌شویم. سوال پرسیدن و تکرار کردن چند کلمه‌ی آخر مخاطب نشان دهنده‌ی این است که شما مشتاق به صحبت هستید. همچنین شما با سوال پرسیدن و یا تکرار چند کلمه‌ی آخر سعی در برطرف کردن اشتباهی که در درک به وجود آمده را دارید و قصدتان بر طرف کردن آن است.

این روش افزایش مهارت مکالمه، همچنین به صحبت‌های کوتاه هم کمک می‌کند و سکوت آزار دهنده را از بین می‌برد. سعی کنید در صحبت‌های کلیشه‌ای همیشگی مانند آب و هوا و گرمای زمین و این دست صحبت‌ها خود را درگیر نکنید. به جای آن سوال‌هایی از این قبیل از مخاطب خود بپرسید که چه برنامه‌ا‌ی برای تابستان خود دارند؟ آخرین کتابی که خواندند چه بوده است؟ و این دست سوالات. در جواب‌ها نیز فقط شنونده نباشید. مشارکت داشته باشید. بسیار مهم است که خود را علاقه‌مند نشان دهید تا علاقه‌مند شوید.

 

3-  مختصر و مفید صحبت کنید و نکته‌ی اصلی را انتقال دهید.

یک مهارت مکالمه این است که کاملا مفید و مختصر صحبت کنید. از بسط و گسترش دادن صحبت و حاشیه رفتن پرهیز کنید. حاشیه رفتن و طولانی‌تر کردن صحبت باعث می‌شود تا مخاطب حواسش پرت شود یا از ادامه‌ی مکالمه خسته شود. تا جایی که می‌شود سعی کنید مکالمه‌ای مختصر، مفید، دقیق، صحیح، مربوط، کامل و مودب و فروتن باشید.

 

2- مهارت همدلی خود را بالا ببرید.

مکالمه یک مسیر دو طرفه است. اگر شما تمرین کنید که زمانی که با صحبت‌های مخاطب خود مخالف هستید، عکس العمل مناسب نشان دهید، مکالمه موفق خواهد بود. سعی کنید از عصبانیت و تنشی که گاهی اوقات ممکن است در مباحث ایجاد شود، پرهیز کنید. این یک مهارت مکالمه ی بسیار مهم است که رعایت کردن آن موجب مکالمه‌ای موفق خواهد شد. برای مثال، معمولا در مباحث سیاسی مخالفت و جدل به وجود می‌آید. کنترل کردن طرفین مکالمه و اینکه به جای واکنش نشان دادن، نقطه نظرات یکدیگر را گوش کنند، بسیار مهم است. توسعه دادن همدردی در خود، به شما کمک می‌کند تا درک بهتری حتی در مورد ارتباطات غیر کلامی دیگران داشته باشید. همچنین باعث می‌شود تا با بالا رفتن مهارت مکالمه ، پاسخ‌های موثرتری نیز به مخاطبین بدهید.

 

1- گوش بدهید. واقعا گوش بدهید.

در نهایت، با رعایت کردن نکات بالا، بهترین و برترین مهارت برای افزایش مهارت مکالمه، خوب گوش کردن است. توجه کردن و اجازه دادن به مخاطب در صحبت کردن بدون هیچگونه حواس پرتی، موجب افزایش مهارت مکالمه میشود. کار سختی است ولی باید بدانید که یک مکالمه‌ی خوب دسته‌ای از کلمات است که با صحیح و عمیق گوش دادن، به هم وصل می‌شوند. حتی اگر روش‌های مکالمه‌ی متفاوتی هم داشته باشید، حداقل این است که هر دوی شما در یک زمینه در حال مکالمه هستید. و خوشبختانه فرد دیگر در حال گوش کردن به آنچه شما می‌گویید است. پس زمانی که نوبت به مکالمه‌ی مخاطبتان شد نیز، شما هم به دقت به صحبت‌هایش گوش کنید و با زبان بدن مناسب، اشتیاق و علاقه‌ی خود را به مکالمه نشان دهید.

با مدرسین موسسه زبان آلپیدا و مدرسین مجرب این موسسه، مهارت مکالمه ی خود در زبان دلخواهتان را افزایش دهید و به تجربیات خود اضافه کنید.

The Importance of English Language Skills – LinkedIn

دیدگاه ها بسته شده اند.