زبان های زنده دنیا

تعداد زبان در جهان + به روزترین لیست رده بندی 22 زبان رایج در 2023

یقیناً افراد بسیاری می خواهند بدانند که تعداد زبان در جهان هستی چند زبان است یا بهتر است بگویم مردمان این کره خاکی به چند زبان صحبت می کنند! طبق گزارشی که از طرف روزنامه واشنگتن پست در 23 April سال 2015 منتشر گردید زبانهای رایج را در 7 نقشه و آمار مورد بررسی قرار داده است.

همچنین، طبق مقاله منتشر شده توسط Worldmeter تعداد 195 کشور در سال 2023 در جهان وجود دارند. به گزارش Nationsonline هم اکنون 7117 زبان و بیش از 300 سیستم نوشتاری نیز در جهان وجود دارد. با توجه به گسترش اینترنت و پیشرفت تکنولوژی اما در حفظ زبان ها توفیقی حاصل نشده و هر ساله تعداد این زبان ها رو به کاهش می‌باشد. تعداد گویشوران 90 درصد از این زبان ها حتی کمتر از 100 هزار نفر است.

آلپیدا به عنوان مرجع تخصصی آموزش خصوصی زبان این مقاله را برای افزایش سطح اطلاعات شما به دقت و با استفاده از آمار دقیق تهیه نموده است.

 

تعداد زبان در جهان

با توجه به این گزارش شما درک خواهید کرد که سایر نقاط جهان به چه صورتی متنوع از نظر زبان هستند و تعداد زبان در جهان به چند زبان می رسد.

1. در تمام جهان حدود 7117 زبان رایج است که طبق گزارش بیشترین این زبان ها در قاره آسیا (حدود 2301 زبان) و سپس قاره آفریقا (حدود 2138 زبان) می باشد همچنین در کشورهای اقیانوسیه حدود 1313 زبان و در قاره های آمریکای شمالی و جنوبی به تعداد تقریبا 1064 زبان زنده وجود دارد و در آخر هم قاره اروپا می باشد که حدود 286 نوع زبان دارد.

2. آمار بعدی به ما نشان میدهد که حدود دو سوم جمعیت جهان به یکی از 20 زبان بزرگ جهان صحبت می کنند و زبان مادریشان یکی از این 20 زبان است.

 

لیست رایج ترین زبان‌های دنیا

اول – زبان انگلیسی: در حدود 1 میلیارد و 452 میلیون نفر در جهان به انگلیسی صحبت می‌کنند.

دوم – زبان چینی ماندارین : حدود 1.118 میلیارد نفر به این زبان سخن می گویند.

سوم- زبان هندی: حدود 602 میلیون نفر به این زبان صحبت می‌کنند.

چهارم – زبان اسپانیایی: حدود 548 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

پنجم – زبان فرانسوی: جمعیتی معادل 280 میلیون نفر به این زبان صحبت می‌کنند.

ششم – زبان عربی: حدود 274 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

هفتم – زبان بنگالی: جمعیتی معادل 272 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

هشتم – زبان روسی: حدود 258 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

نهم – زبان پرتغالی: حدود 257 میلیون نفر به زبان پرتغالی صحبت می‌کنند.

دهم – زبان اردو: حدود 231.3 میلیون نفر به زبان اردو صحبت می‌کنند.

یازدهم – زبان اندونزیایی: حدود 199 میلیون نفر به زبان کشور اندونزی سخن می‌گویند.

دوازدهم – زبان آلمانی: حدود 134.6 میلیون نفر به زبان آلمانی سخن می گویند.

سیزدهم – زبان ژاپنی: حدود 125.4 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

چهاردهم – زبان نیجریه‌ای: حدود 120.7 میلیون نفر به این زبان سخن می گویند.

پانزدهم – زبان فارسی: بیش از 120 میلیون نفر در سراسر جهان به زبان فارسی صحبت می‌کنند.

شانزدهم – زبان مراتی: حدود 99.1 میلیون نفر به این زبان بیشتر در مناطقی از هند سخن می گویند.

هفدهم – زبان تلوگو: حدود 95.7 میلیون نفر به این زبان بیشتر در مناطقی از هند سخن می گویند.

هجدهم – زبان ترکی: حدود 88.1 میلیون نفر به این زبان در سراسر جهان سخن می گویند.

نوزدهم – زبان تامیل: حدود 86.4 میلیون نفر به این زبان بیشتر در مناطقی از هند سخن می گویند.

بیستم – زبان چینی یو: حدود 85.6 میلیون نفر به این زبان در مناطقی از چین صحبت می‌کنند.

بیست و یکم- زبان ویتنامی: حدود 85.3 میلیون نفر به زبان ویتنامی صحبت می‌کنند.

بیست و دوم – زبان ایتالیایی: حدود 85 میلیون نفر به زبان ایتالیایی سخن می‌گویند.

 

پراکندگی چندین زبان بزرگ جهان در کشور های مختلف

برخی از زبان های بزرگ دنیا نه تنها زبان رسمی کشور خودشان هستند بلکه سایر کشورهای جهان نیز به آن زبان سخن می گویند . جالب است ! با این آمار بیشتر آشنا شوید .

همانطور که ملاحظه می نمائید زبان انگلیسی از رایج ترین زبانهای دنیا می باشد که نه تنها زبان رسمی چندین کشور در جهان است بلکه گویندگان آن زبان با توجه به آمار فوق در 101 کشور دیگر نیز وجود دارد ور در آن کشورها این زبان به عنوان زبان اصلی و رمسی شناخته شده است .

همچنین زبان عربی نیز به عنوان زبان رسمی یا یکی از زبان های رسمی 60 کشور جهان می باشد. زبانهای فرانسوی ، چینی و اسپانیایی نیز به ترتیب در 51 ، 33 و 31 کشور جهان به عنوان زبان رسمی و رایج می باشد. و اما زبان شیرین فارسی نیز در جایگاه ششم این رنکینگ قرار دارد که گویندگان آن در 29 کشور جهان آن زبان را به عنوان زبان رسمی و یا یکی از زبان های رسمی خود پذیرفته و بدان صحبت می کنند. و زبان های دیگر نیز در جایگاه های پایین تر قرار گرفته اند که با توجه به آمار می توانید از جایگاه آنها و تعداد کشورهایی که به آن زبان ها صحبت می کنند آشنا شوید.

انگلیسی در کنار کشورهای آیالات متحده، انگلیس و آسترالیا زبان رسمی 35 کشور دیگر جهان است که شامل کشورهای بیلیز (آمریکای لاتین)، بوتسوانا (آفریقای جنوبی)، کانادا (آمریکای شمالی)، کامرون (آفریقای غربی)، اریتره (آفریقای شرقی)، گانا (آفریقای غربی)، فیجی (اقیانوسیه)، هند (آسیای جنوبی)، گویان (آمریکای جنوبی)، ایرلند (اروپای غربی)، جامایکا (آمریکای لاتین)، کینیا (آفریقای مرکزی)، لایبیریا (آفریقای غربی)، لیسوتو (آفریقای جنوبی)، ملاوی (آفریقای جنوبی)، نمیبیا (آفریقای جنوبی)، نیجر (آفریقای جنوب غربی)، زلاند نو (اقیانوسیه)، پاکستان (آسیای جنوبی)، فلپین (آسیای شرقی)، پاپوا نو گنی (آسیای شرقی و اقیانوسیه)، پیورتو ریکو (آمریکای لاتین)، رواندا (آفریقای مرکزی)، سودان جنوبی (آفریقای مرکزی)، جزایر سولومون (اقیانوسیه)، سرالیون (آفریقای جنوب غربی)، سوازیلند (آفریقای جنوبی)، ترینیداد و توباگو (آمریکای جنوبی)، تانزانیا (آفریقای مرکزی)، اوگاندا (آفریقای مرکزی)، ونواتو (اقیانوسیه)، آفریقای جنوبی (آفریقای جنوبی)، زامبیا (آفریقای مرکزی جنوبی) و زمبابوه (آفریقای مرکزی جنوبی)، می‌شود

نکته جالب در این گزارش این است که زبان انگلیسی، زبان رسمی تشریح شده توسط قانون (de jure official language) در کشورهای ایالات متحده، انگلیس و استرالیا نمی‌باشد.

با توجه به تصویر زیر درمی یابیم که اکثر زبانها توسط تعداد انگشت شماری از مردم جهان صحبت می شود و با توجه به همین امر حدود نیمی از زبانهای دنیا تا پایان قرن از بین خواهند رفت. این زبانها در جنگل های بارانی آمازون ، آفریقای مرکزی و جنوبی ، قاره استرالیا ، آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه صحبت می شوند .

جالب است بدانید حدود 3 درصد از افراد جمعیت جهان ، 96 درصد از تمام زبانهای امروز جهان را صحبت می کنند .

آمار نشان می دهد که کدام زبانها خواهان یادگیری زیادی را در کشورهای خارجی دارند !

 

کلام آخر درباره تعداد زبان در جهان

این گزارش نشان می دهد که زبان انگلیسی پرطرفدار ترین زبان خارجی برای یادگیری در جهان است ، لازم به ذکر است که تقریباً حدود 1.5 میلیارد نفر در جهان این زبان را که زبان مادریشان نیست را انتخاب کرده و یاد می گیرند. زبانهای فرانسوی (حدود 82 میلیون نفر یادگیرنده) ، زبان چینی (30 میلیون نفر یادگیرنده) ، زبان آلمانی و اسپانیایی (هر یک حدود 14.5 میلیون نفر یادگیرنده) ، زبان ایتالیایی (8 میلیون نفر یادگیرنده) و زبان ژاپنی (3 میلیون نفر یادگیرنده) هم از جمله زبانهای بزرگی هستند که بیشترین تعداد طرفدار و فراگیرنده خارجی را به خود اختصاص داده اند .

جالب است بدانید طی چند سال اخیر برخی از این زبانها توجه بیشتری جلب نموده اند از جمله زبان چینی و آلمانی . این امر بدان جهت است که این زبانها برای رشد اقتصادی فرد توجه ویژه ای داشته است .

دیدگاه ها بسته شده اند.